– Живеш у моїй хаті, за квартиру не платиш, та ще й кома ндуєш? -пару днів назад нарікала сваха. Я ж хотіла якнайкраще для своїх дітей, тому і погод илася на таку авантюру. А тепер сама розумію, що помилилась. І що далі робити, де шукати порятунку?!Зараз поділюся з вами своєю історією, може ви дасте якусь пораду,

Без рубрики

Після весілля ми з свахою вирішили допомогти нашим дітям з квартирою. Але згодом я гірко пошкодувала про таке рішення

https://www.facebook.com/plugins/share_button.php?href=https://poshepky.com/pislya-vesillya-my-z-svahoyu-vyrishyly-dopomogty-nashym-dityam-z-kvartyroyu-ale-zgodom-ya-girko-poshkoduvala-pro-take-rishennya/?utm_medium=fb_rek&layout=button&size=large&appId=1984205051792751&width=168&height=36

Ми з Надею навчались разом, пів року жили в одній кімнаті в гуртожитку. А тепер її син Олексій вирішив одружитися з моєю Світланкою. Ми з Надею були раді такій зустрічі і тішилось, що скоро породичаємось.

Наші діти відгуляли весілля. Тільки квартирне питання постало дуже гостро. І тоді я сама запропонувала:

– Ми з свахою можемо жити разом. Тоді й квартири купувати не треба.

Так і було вирішено. Я переїхала на квартиру до свахи, а свою віддала дітям. У свахи квартира у спальному районі. Свою в новобудові я віддала дітям. Там був гарний ремонт, але я запропонувала щось удосконалити, наприклад зробити дитячу. Але зять сказав, що його поки все влаштовує.

Коли я переїжджала до свахи, брала лише найнеобхідніше. Однак в її квартирі виявилось замало місця для моїх речей:

– Куди ти тягнеш стільки речей? – питала Надя. – Їх хіба на балконі складати!

Я подумала, що сваха жартує. Але зовсім скоро й справді бігала за одягом на балкон. Наші смаки стосовно страв теж відрізнялися:

– Ти самі каші готуєш, а я люблю картоплю!

– І як це можна цілий день пити чай або воду, краще вже компот!

Надя – затята домогосподарка. Ми обоє вже пенсіонерки, але я ще працюю на роботі – прибираю у школі. Важко, але все ж – свій хліб. Сваха наполягала разом складатися на продукти, але я була проти. Тоді сваха сказала:

– Полички у холодильнику поділимо!

Я погодилась, але почала помічати, як Надя ріже собі мій сир чи ковбасу, користується моїм майонезом. Я зробила їй зауваження, але сваха відреагувала дуже гостро:

– Живеш у моїй хаті, за квартиру не платиш, ще й командуєш?

– А ти не забула, що твій син живе у моїй хаті? Зрештою, це була наша ідея! Олексій не вклав туди ні копійки!

Крім того, Надя постійно засинала з ввімкненим телевізором. Я розумію, в студентські часи – всі звикли до шуму, але тепер роки вже не ті, і так хочеться спокою.

Сваха пожалілась сину, що я наводжу порядки в її домі. Але той терпіти не став, сказав усе Світланці. Дочка вступилась за чоловіка і ми посварились. 

Тепер я шкодую про своє рішення. Розумію, що так далі тривати не може. Ось що вийшло з моєї саможертовності. Сама живу у приймах і діти не мають своєї квартири. Не знаю, що маю робити: сказати дітям хай шукають собі житло чи спробувати поладнати зі свахою? Все-таки, ми не чужі люди

Залишити відповідь