Такої ледацюги, як моя сестра, ще світ не бачив. дівчині вже під 30-ть, а поводиться, наче мала дитина! І все, що стосується грошей – то покладається на батьків. Сама ні копійки ніколи не заробила на власні витрибеньки.А нещодавно ще й до мене за допомогою звернулася. Мовляв, діло терм інове. Я як міг, так і допоміг Катерині. Однак, замість “дякую” почув у свою сторону звинувачення та прокльони!– Ти мій брат! – постійно нагадує Катя, коли діло стосується грошей. Звикла, що за неї все батьки вирішують. Але цього разу я вирішив її провчити .Дайте мені якусь мудру пораду,

Без рубрики

– Ти мій брат! – постійно нагадує Катя, коли діло стосується грошей. Звикла, що за неї все батьки вирішують. Але цього разу я вирішив її провчити

Я всього в житті досягнув сам. Купив квартиру, одружився, помалу наскладав капітал та відкрив свій бізнес – невеличку будівельну компанію. Я звик ставити собі ціль і впевнено йти до неї. Моя сестра Катя з іншої породи. Така тиха, безініціативна, інертна, нічим не цікавиться, нічого не прагне. Вона економіст за професією. Зараз працює в офісі, та заробляє небагато. Стільки раз пропонував сестрі знайти кращу роботу, а вона все знайде якусь відмовку:

– Там і обов’язків більше, і відповідальність. Я не готова!

– У мене зовсім не буде вільного часу! Я до такого не звикла!

Коли Катя виходила заміж, всі гроші на весілля були в основному з моєї кишені. Я не пошкодував сестрі, оплатив ресторан, лімузин, сукню, хоч 40 тисяч доларів, це для мене не малі гроші. Батьки сестру дуже любили і вирішили віддати їй по-максимуму. Катя була розкішною нареченою, ми замовили дорогий ресторан, а у подарунок від батьків сестра отримала квартиру, де вони тепер і живуть з Антоном.

Її чоловік юрист, та у нього не було роботи. Я пропонував Антону піти до мене в компанію.

– Мені юристи знадобляться!

Та він протримався на посаді лише пів року, бо тільки приходив і пив каву – жодного толку з людини, довелось звільнити. Сестра ще тоді образилась на мене, казала, що я загордився і став ігнорувати рідних.

Та нещодавно у мене з’явився шанс виправити ситуацію. Захотілось поміняти машину, ходова зносилась і уже не служить. Я підшукав собі хороший варіант, навіть вдалося зекономити. Сестра ж про все дізналась і теж стала мріяти про машину:

– Нам з Антоном давно треба, це так зручно!

Я планував віддати їм свою стару машину. Її ще можна відремонтувати і буде їздити. Але Катя затялась, що хоче нової. Вже модель собі підібрала за 10 тисяч доларів, з салону і наполягає, щоб я їй зробив такий подарунок.

– Ти ж мені брат! Собі купив, то й про сестру подбай!

А днями мені подзвонила мама і почала вмовляти:

– Допоможи сестрі. Хіба я часто тебе про щось прошу? 

В мене є такі кошти. Але якщо я задовольню примху Каті, сестра й надалі буде мене використовувати. А коли відмовлю – ми остаточно розсваримось. Я уже заплутався і не знаю, як бути. Стосунки з Катею для мене важливі і я боюся втратити її довіру. Але розумію, що так далі тривати не може. Треба їй вчитись якоїсь самостійності. А ви що б порадили?

Залишити відповідь