Ми з Ігорем жили у Львові у власній квартирі. У спадок від батьків нам дісталася дача – велика земельна ділянка з напівзруйнованим будинком. Батьки мого чоловіка наполегливо радили продати її:Свекруха провела ледь не всі літні канікули на нашій дачі. Та ще й заручини зовиці справила на нашому подвір’ї!– Ідіть, і щоб ноги вашої тут не було, –вчора сказав Ігор.

Без рубрики

https://www.facebook.com/plugins/share_button.php?href=https://poshepky.com/svekruha-provela-led-ne-vsi-litni-kanikuly-na-nashij-dachi-ta-shhe-j-zaruchyny-zovytsi-spravyla-na-nashomu-podvir-yi/?utm_medium=fb_rek&layout=button&size=large&appId=1984205051792751&width=168&height=36

Ми з Ігорем жили у Львові у власній квартирі. У спадок від батьків нам дісталася дача – велика земельна ділянка з напівзруйнованим будинком. Батьки мого чоловіка наполегливо радили продати її:

– Сама подумай, для чого тобі ця розвалюха?

Але я відмовилась. З часом на цьому місці ми вирішили збудувати новий дім. Батько Ігоря Степан Васильович і мати Олена Вікторівна не допомагали нам і всіляко були проти цієї забудови. Ми самі вкладалися в ремонт. Чоловік і я брали підробітки. Я працювала вчителем і брала репетиторство. А Ігор ремонтував старі комп’ютери, як у офісі, так і на дому. 

Як завершили з ремонтами, влаштували новосілля. Запросили всіх родичів і гарно провели час. Вже на наступні вихідні у гості приїхала свекруха з дочкою Іриною. Я й кажу:

– Чого ж ви Олено Вікторівно, ходите в гості без попередження? Зателефонували б, я б усе приготувала.

– А в жінки все має бути напоготові!

Згодом такі візити повторювались все частіше. Свекруха провела ледь не всі канікули. на нашій дачі. А як вона гарбузи хотіла на нашому городі посадити, я її переконую:

– У нас таке ніхто не їсть. Не любим ми з Ігорем гарбузів.

– Так, я з дочкою буду їсти, для Іринки й посадила.

– Як? На нашому городі? – не втерпів Ігор.

Ми з Ігорем в основному жили в місті, бо мали там роботу. На дачу приїжджали тільки на вихідні. І все мали ті неприємні інциденти зі свекрами. Вони навіть ключі у нас попросили, бо свекруха й серед тижня навідувалась на дачу перевірити, як там її овочі. 

Якось я на роботі взяла вихідний на п’ятницю. Ми з чоловіком планували трохи відпочити і побути наодинці. Приїжджаємо на дачу, а ще з вулиці побачили, що в хаті світиться світло. Думали, то злодії. Виявилось, що свекруха справляє заручини своїй Іринці у нашому домі! Столи аж вгинаються. Всі сидять, як у себе вдома. Свекруха ще й хвалиться:

– Добре вам тут буде, діти! Зробите гойдалку на подвір’ї, басейн, будем шашлики жарити, я спечу гарбузовий пиріг. А що ще треба?

– А нічого, що то наша хата? – перервала я. – Ви ні копійки сюди не вклали, а намірились тут жити?

– Доню, та ти не так зрозуміла, – виправдовувалась свекруха. – А як це ви так рано приїхали? Тільки завтра мали бути…

– Ідіть, і щоб ноги вашої тут не було, – сказав Ігор.

Свекруха ще довго сварилась і нарікала, які ми скупі, що для її Іринки власного куточка пожаліли. І тільки її майбутній зять стояв, як укопаний, і нічого не розумів.

Тепер і вихідні у нас спокійніші. Ми з чоловіком приїжджаємо на дачу, іноді кличемо дітей чи колег по роботі, а з свекрами не спілкуємось. Думаю, що вони цей урок засвоїли і більше не попросяться до нас у гості.

Залишити відповідь