Янголи летять у небеса..Знову нестерпний Біль.. Cльози ллються ріkою.. У Полтаві попрощалися із шістьма з@гuблuмu внаслідок о удару по інституту зв’язkу 3 вересня (ФОТО)

Без рубрики

У Полтаві біля Свято-Успенського собору ПЦУ попрощалися з шістьма загиблими внаслідок ракетного удару по інституту зв’язку 3 вересня.

Про це повідомила кореспондентка Суспільного з місця події. З жертвами російського обстрілу прийшли попрощатись рідні, друзі, знайомі.

У Полтаві прощаються з шістьма загиблими від ракетного обстрілу 3 вересня

Із загиблими 3 вересня від ракетного обстрілу у Полтаві прийшли попрощатись рідні, друзі, знайомі. Суспільне Полтава

Серед загиблих —   викладач військового коледжу інституту телекомунікацій та інформатизації Андрій Назаренко, помічник начальника коледжу Сергій Дюдюк, інженер техчастини військової частини Сергій Андрущук, інструктор навчального взводу зв’язку Віталій Кучерук, водій Дмитро Ричагов та курсант навчального взводу Володимир Куліков. Про це повідомив начальник групи морально-психологічного забезпечення міського ТЦК Сергій Шкурупій. Найстаршому чоловіку було 55 років, наймолодшому – 31.

У Полтаві прощаються з шістьма загиблими від ракетного обстрілу 3 вересня

Прощання із загиблими від ракетного обстрілу 3 вересня у Полтаві 7 вересня . Суспільне Полтава

Усього внаслідок удару російських ракет по інституту зв’язку у Полтаві загинули 55 людей з різних міст України.

У Полтаві прощаються з шістьма загиблими від ракетного обстрілу 3 вересня

Прощання рідних із загиблими 3 вересня від ракетного обстрілу у Полтаві. Суспільне Полтава

  • Андрій Назаренко, 52 роки, підполковник, старший викладач військового коледжу інституту телекомунікацій та інформатизації;
  • Сергій Дюдюк, 50 років, підполковник, помічник начальника коледжу;
  • Сергій Андрущук, 55 років, майор, старший інженер технічної частини військової частини;
  • Віталій Кучерук, 31 рік, молодший сержант, інструктор навчального взводу зв’язку;
  • Дмитро Ричагов, 32 роки, солдат, водій відділення автомобільного взводу;
  • Володимир Куліков, 52 роки, солдат, курсант навчального взводу.
У Полтаві прощаються з шістьма загиблими від ракетного обстрілу 3 вересня

У Полтаві 7 вересня прощаються із загиблими від ракетного обстрілу 3 вересня. Суспільне Полтава

Що відомо про обстріл Інституту зв’язку у Полтаві 3 вересня 2024-го

Зранку 3 вересня жителі Полтави чули два звуки вибухів. Вони пролунали близько 09:10. Перед цим у Telegram-каналі Повітряних сил повідомляли про ракету у напрямку Полтави. За кілька хвилин до вибухів у регіоні оголосили про повітряну тривогу ― о 09:08.

Армія РФ влучила у будівлю Інституту зв’язку у Полтаві. Станом на 14:20 повідомили про понад 40 загиблих та більше 180 поранених. Інформацію поширив у своєму Telegram-каналі президент України Володимир Зеленський.

Як повідомив у Telegram-каналі міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, з-під завалів дістали 11 людей. У сусідніх будинках вибило вікна та пошкодило фасади.

Проміжок між оголошенням тривоги і влучанням був коротким, тому вибухи застали людей у момент евакуації у бомбосховища, повідомили у Міноборони. За їхніми даними, російська армія використала для обстрілу дві балістичні ракети.

Командування Сухопутних військ 3 вересня повідомило, що проведуть “розслідування, щоб виявити, чи було зроблено достатньо, аби убезпечити життя і здоровʼя військовослужбовців на обʼєкті”. Також перевірять, чи належним чином здійснювали керівництво закладом. На подібних об’єктах мають посилити заходи щодо убезпечення особового складу і перевірити дисципліну у військових частинах.

Джерело

Залишити відповідь