Суперове асорті!Рецепти пісного меню: котлети без м’яса “по-індійськи”
Пісний стіл передбачає відмову від м’ясної і молочної їжі, тому стають актуальними страви з овочів і круп.
© pixabay.com
Якщо ви вважаєте, що котлети без м’яса неможливо приготувати, ви цілком помиляєтеся. Бувають котлети картопляні, капустяні, морквяні, з сочевиці і гороху. Всіх не перелічити. Ми ж рекомендуємо вам приготувати їх з овочевого асорті.
Читайте також:
Рецепти пісного меню: кабачки в хрусткому клярі
Пропонований рецепт вже більше 10 років є в Мережі. Деякі кухарі навіть приписують собі авторство. Але потрапив він в Інтернет з легкої руки Олега Ковальова, талановитого композитора і вправного кулінара. Цей молодий і життєрадісний хлопець уже пішов, але залишилася його музика і рецепти.
Інгредієнти:
• 4 картоплини;
• 1 морква;
• 0,5 цибулини;
• 0,25 помідора;
• 2 столові ложки консервованої кукурудзи;
• 2 столові ложки зеленого горошку;
• 1 зубок часнику;
• 2 столові ложки подрібненої зелені петрушки;
• 1 столова ложка лимонного соку;
• панірувальні сухарі;
• борошно;
• вода;
• рослинна олія;
• лавровий лист;
• куркума;
• мелений перець чилі;
• чорний мелений перець;
• сіль.
Приготування:
Картоплю і моркву відварити, не очищаючи, в підсоленій воді з додаванням лаврового листа. Морква варити до напівготовності, хвилин 10, а картопля – до м’якості.
Готову картоплю очистити, потовкти в пюре, приправити спеціями (чорним меленим перцем, меленим перцем чилі і куркумою), додати нарізану дрібними кубиками моркву, подрібнену цибулю і помідор, зелений горошок, консервовану кукурудзу, зелень петрушки і пропущений через прес часник, підлити свіжовичавлений лимонний сік і добре вимішати.
Борошно розвести водою, злегка присолити і приготувати рідке однорідне тісто, як на млинці. З овочевої маси сформувати котлети, занурити їх в рідке тісто, обваляти в панірувальних сухарях і смажити на олії до рум’яної скоринки.
АвтоР: Світлана Матющенко