Я відмовилася давати гроші свекрусі та зовиці на весілля – і вмить стала ворогом народу. Тепер мене навіть на таке свято ніхто не чекає, і чоловіка так само

Без рубрики

Зараз у нашій родині великий скандал. Всі родичі в курсі, яка я жадібна невістка, і взагалі, як таку скупердяйку світ носить!

А все через гроші. Точніше, через безглузде прохання свекрухи.

Коли у нас з Павлом було весілля, то все оплатила моя мама. Бо “я ж звичайна бухгалтерка, а сваха заробітчанки, вона більше грошей має”.

Щоб ви розуміли, свекруха на весілля принесла нам лиш тисячку гривень та набір постелі. Ну і на цьому дякую.

Взагалі, пані Ольгу не хвилювала наша родина. Живемо в одному місті, сусідні райони, а до онуків навіть у гості не хотіла заходити. Я просила сусідку чи подруг побути з близнятами, коли мала термінові справи.

Аж от новина – молодша сестра мого Павла, Яна скоро буде робити весілля. Я спершу дивувалася, їй тільки 20 нещодавно от виповнилося, а вже під вінець йде.

Але причина була ясна, як день – зальот. Все робили з поспіхом, аби живота не було видно. Тільки от нащо робити весілля? Краще б ті гроші на дитину відклали, купили коляску, ліжечко.

Але Яна хоче пишну гулянку, вибрала найдорожчий ресторан в нашому місті. І от декілька днів тому свекруха принесла нам запрошення на розпис та почала жалітися, що грошей не вистачає:

– Я вже кредит думаю брати.

– Так нехай вам свати допомагають.

– Та вони чим змогли, тим вже помогли. Роман поки буде в мене жити, дай Бог, потім житло куплять.

– Теж мені, спершу дитину зробили, а тепер жаліються!

– Знаєш, так, як ми одна родина, то повинні допомагати в скруті. Я ж знаю, що у вас є гроші. Ну за що нещодавно дітям ремонт зробили? А ще у відпустку плануєш їхати. Хай краще ті гроші ми на весілля витратимо.

– З якого це дива? То я наречена чи що? 

– А хто? Я і так всі заощадження віддала!

– Так нащо весілля робити?

– Аби люди потім язиками не тринділи, мені такого позору в родині не треба. І я що, не можу доньці свято зробити?

Ну логіка залізобетонна, люди добрі! Треба ж таку показуху влаштувати, аби не думали чогось поганого про родину свекрухи. 

Звісно, я відмовила. Пані Ольга одразу почала до Павла дзвонила, нарікала, яка я прикра невістка, що грошей родичам жалію. Однак, свекруха не прорахувала одної деталі – Павло також був категорично проти ідеї. 

– Якого милого я повинен весілля спонсорувати? А твій зять куди дівся? Мамо, масти собі голову як хочеш, але від нас ні копійки не получиш. 

Свекруха образилася і сказала, що ми не бажані гості на святі. А нам від того ні холодно, ні жарко – навіть гроші зекономимо на подарунку! 

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

Залишити відповідь