Суне ли хо…“Навiжена злива повеpтається в ці області”: ніхто не чекав на тaкий гpад, дощ та гpозу

Без рубрики

Циклон вихідними буде головним ньюсмейкером погоди.

Його центр розташується над півднем України (карта внизу) і впродовж суботи-неділі буде поступово зміщуватися на східні області.

Тому короткочасні грозові дощі, подекуди навіть сильні зливи, шквали та град найбільш ймовірні у південній частині (окрім Одещини),

у східних областях, а також зачепить центр, окрім Вінниччини.

Циклон буде крутитися, вивертатися на схід, а потім на північ – отже ще під його вплив потраплять і північні області України.

І лише західна частина, Одещина та Вінниччина опиняться під впливом смуги високого атмосферного тиску Yogi 1- Yogi 2 (на карті), тому тут опадів не очікується.

Температура повітря найближчими днями в Україні – рахат-лукум!))

У денні години передбачається в більшості областей +20+26 градусів, у дощах, щоправда, зниження до +17+19 градусів, на Луганщині +27+30 градусів.

У Києві 15-16 червня пройдуть періодичні дощі, місцями з грозами. Максимальна температура повітря вихідними буде невисокою, +20+22 градуси, у дощах зниження до +17+20 градусів.

За місто чи на дачу беріть дощовики, гумовики, підстилки- накривки целофанові, легку курточку, шалик, обов’язково щось від комарів, чай гарячий не завадить)

Отже, найближчими вихідними сухо та переважно сонячно буде на заході України, на Одещині та Вінниччині. А на решті нашої території – дощі та й дощі періодично.

З понеділка, з 17-го червня, температура повітря в Україні почне підвищуватися, повернеться спека, проте не надмірна, згідно сезону) – повідомляє Наталка Діденко


***
За останні дні грозові дощі, ніби почувши прогнози з пожежною небезпекою, подекуди навіть перевищили місячну норму.

Як інформує “НВ”, у суботу, 15 червня, дощі різної інтенсивності, місцями можливі град та шквали до 17 — 22 м/с очікуються на більшій частині територій країни.

Вітер північно-східної чверті, 5 — 10 м/с.

Нічна температура повітря +10+15 градусів, у південних та східних областях +15+20 градусів, денна +22+27 градусів, на півдні та у Криму місцями до +31 градусу.

У неділю, 16 червня, дощі з грозами пройдуть вночі на Лівобережжі, а вдень у більшості областей, окрім південної половини.

Вітер переважно північно-східний, 5 — 10 м/с. Нічна температура повітря +12+17 градусів, денна +23+29 градусів.

Залишити відповідь