Такої немає ні в кого! На могuлі Нінu Матвієнко встановuлu nам’ятнuк: ось що з нuм зробuлu.. фото

Без рубрики

Її могила перебуватиме за 20 метрів від головного входу на територію так званого нового цвинтаря.

За словами адміністратора цвинтаря, земля тут не продається, а людей тут ховають за власним дозволом КМДА.

«Особисто мер Віталій Кличко давав розпорядження, щоби тут могли поховати Ніну Матвієнко, простих людей тут не ховають», – каже адміністратор Звіринецького цвинтаря.

Могила Ніни Матвієнко знаходиться поряд із могилами родини Іванових, кілька поколінь яких працювали на заводі «Арсенал».

Вона розташована неподалік від Майдану Незалежності, біля Українського Дому на Європейській площі. Адреса: Володимирський узвіз, 2. Саме туди приїдуть сотні знаменитостей та політиків, а також багато українців, які воліють попрощатися з легендарною співачкою.

Національна Філармонія України
Національна Філармонія України

На Звіринецькому кладовищі, яке розташоване неподалік від монумента “Україна-Мати”. Адреса: вулиця Верхня, 21. У порівнянні з більшістю інших кладовищ Києва Звіринецьке напівзакрите, а поховання здійснюються виключно на резервних місцях через невеликий розмір об’єкта.

Історія Звіринецького некрополя починається з вісімнадцятого століття. Однак початок його існування йде з парафіяльного храму Звіринця, при якому був некрополь. Спочатку тут ховали тільки померлих даного передмістя. У 1930-х роках кладовище стало загальноміським, коли сюди перенесли останки зі зруйнованого могильника “Аскольдова могила” таких відомих особистостей, як: письменник Подолинський; вчений і громадський діяч Подолинський; меценат Тарновський.

Некрополь на Звіринецькому кладовищі

На Звіринецькому похованні встановлено великий пам’ятник загиблим воїнам в період Другої Світової війни. Також тут знаходиться особлива ділянка, де поховані робітники-революціонери заводу “Арсенал”, які брали участь в громадському перевороті 1917-1918 роках. На місці поховано багато священнослужителів і ченців після прикриття Лук’янівського кладовища.

11.10.2023-різне uqiqudiqhqiquant

11.10.2023-різне

11.10.2023-різне

11.10.2023-різне

Залишити відповідь